Lunchmeny / Lunch menu v.3
Lunchmeny
Serveras 11.30-15.00.
Förrätter / Starters
Hummersoppa med grillad Kammussla 195:-
Lobster soup with grilled Scallops
Wedholms Gubbröra på rågbröd 175:-
Wedholms Swedish Herring salad on dark rye bread
Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast 350:-/ 30g 575:- / 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast
Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund
Störrom – Serverad med Blini 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with blini
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien
Veckans sallad / Salad of the week
Friterad Torsk med Waldorfsallad (selleri, äpple, walnötter och vindruvor) 275:-
Fried Cod with Waldorf salad (celery, apple, walnuts and grapes)
Veckans husman / Catch of the week
Havets Wallenbergare med gröna ärtor, potatispuré och brynt smör 265:-
Sea food ”Wallenbergare” with green peas, potato puree and brown butter
Veckans affärslunch / Business lunch
AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK 590:-
Förrätt
Hummersoppa med grillad Kammussla
Lobster soup with grilled Scallops
Varmrätt
Stekt Rödingfilé med äppelpuré, ostronskivling, svartkål och jordärtskockssås
Fried char fillet with apple purée, oyster mushroom, black cabbage and Jerusalem artichoke sauce
Varmrätter / Main courses
Ångad Kolja med rostade rotfrukter, räkor och skaldjurssås 310:-
Steamed Haddock with roasted root vegetables, prawns and seafood sauce
Grillad Lax med bakad purjolök och blodapelsin beurre blanc 325:-
Grilled Salmon with baked leeks and blood orange beurre blanc
Stekt Rödingfilé med äppelpuré, ostronskivling, svartkål och jordärtskockssås 410:-
Fried char fillet with apple purée, oyster mushroom, black cabbage and Jerusalem artichoke sauce
Parmesangratinerad Piggvar med Kammusslor och Champagnesås 755:-
Parmesan gratinated Turbot with scallops and Champagne sauce
Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis 755:-
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill
Sjötunga Meunière 825:-
Sole Meunière
Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås 995:-
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce
Desserter/Desserts
Chokladmousse med åkerbergsglass 145:-
Chocolate mousse with jelly raspberry ice cream
Vaniljglass med varma hjortron 165:-
Warm cloudberries and vanilla ice cream
Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 135:-
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile
Crème Brûlée 110:- Mini/ 79:-
Crème Brûlée
En kula glass eller sorbet med mandelflarn 55:-
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile
Chokladtryffel 25:-/ st
Chocolate truffle