Lunchmeny / Lunch menu v.3

Lunchmeny

Serveras 11.30-15.00.

Förrätter / Starters

Hummersoppa med grillad Kammussla 195:-
Lobster soup with grilled Scallops

Wedholms Gubbröra på rågbröd  175:-
Wedholms Swedish Herring salad on dark rye bread

Löjrom från Kalix serverad med syrad grädde, rödlök och smörstekt toast 350:-/ 30g      575:- / 50g
Bleak roe from Kalix served with sour cream, red onion and buttered toast

Färska flatostron från Havstenssund 75:- st
Fresh Oysters from Havstenssund 

Störrom – Serverad med Blini 1295:-/ 50g
Sturgeon Caviar – Served with blini
Gastro Unika Royal Gold odlad i Belgien

 

Veckans sallad / Salad of the week

Friterad Torsk med Waldorfsallad (selleri, äpple, walnötter och vindruvor) 275:-
Fried Cod with Waldorf salad (celery, apple, walnuts and grapes)

Veckans husman / Catch of the week

Havets Wallenbergare med gröna ärtor, potatispuré och brynt smör 265:-
Sea food ”Wallenbergare” with green peas, potato puree and brown butter

Veckans affärslunch / Business lunch

AFFÄRSLUNCH / BUSINESS LUNCH OF THE WEEK  590:-                 
Förrätt
Hummersoppa med grillad Kammussla
Lobster soup with grilled Scallops

Varmrätt
Stekt Rödingfilé med äppelpuré, ostronskivling, svartkål och jordärtskockssås                                            
Fried char fillet with apple purée, oyster mushroom, black cabbage and Jerusalem artichoke sauce


Varmrätter / Main courses

 Ångad Kolja med rostade rotfrukter, räkor och skaldjurssås 310:-
Steamed Haddock with roasted root vegetables, prawns and seafood sauce

Grillad Lax med bakad purjolök och blodapelsin beurre blanc 325:-                                                  
Grilled Salmon with baked leeks and blood orange beurre blanc

Stekt Rödingfilé med äppelpuré, ostronskivling, svartkål och jordärtskockssås 410:-                                     
Fried char fillet with apple purée, oyster mushroom, black cabbage and Jerusalem artichoke sauce

Parmesangratinerad Piggvar med Kammusslor och Champagnesås 755:-
 Parmesan gratinated Turbot with scallops and Champagne sauce

Kokt Piggvar i bit med riven pepparrot, brynt smör och dillslungad färskpotatis 755:-
Steamed Turbot on the bone with grated horseradish, browned butter and new potatoes with dill

Sjötunga Meunière 825:-
Sole Meunière

Fricassé på Piggvar, Sjötunga, Kammusslor och Hummer i Champagnesås 995:-
Fricassé of Turbot, Sole, Scallops and Lobster in Champagne sauce

 

Desserter/Desserts

Chokladmousse med åkerbergsglass 145:-
Chocolate mousse with jelly raspberry ice cream 

Vaniljglass med varma hjortron 165:-
Warm cloudberries and vanilla ice cream

Vaniljglass med ljummen chokladsås och mandelflarn 135:-
Vanilla ice cream with chocolate sauce and almond tuile

Crème Brûlée 110:- Mini/ 79:-
Crème Brûlée

En kula glass eller sorbet med mandelflarn 55:-
One scoop of ice cream or sorbet with almond tuile

Chokladtryffel
25:-/ st
Chocolate truffle

På Wedholms fisk får man känna sig lite viktig, speciell – ja nästan utvald. Även om man inte är kändis eller kunglighet.

– Svenska Dagbladet 6 mars 2015
Restauranger som ingår i Melanders Group